De Oranje Leeuwwinnen speelden een beroerde wedstrijd in Zürich tegen Engeland en hadden niets in te brengen tegen de dames van Sarina Wiegman. Met een beschamnde 4-0 nederlaag werden de meiden van Andries Jonker naar het hotel gestuurd. VoetbalPrimeur bekeek de wedstridj en gaf zoals gewoonlijke cijfers.
Daphne van Domselaar – 5,5: de keepster van de Oranje Leeuwinnen moest vier keer vissen in Zürich. Het eerste en derde doelpunt viel haar niet echt te verwijten, maar bij de 2-0 en 4-0 zag Van Domselaar er niet heel best uit.
Kerstin Casparij – 4,5: Casparij stond het afgelopen seizoen dag in dag uit met Lauren Hemp op het trainingsveld van Manchester City, maar had woensdagavond totaal geen grip op de Engelse vleugelaanvaller. De rechtsback werd bij vlagen dolgedraaid door haar tegenstander, wiens acties haar toch bekend voor zouden moeten komen.
Dominique Janssen – 5: het was niet de avond van Janssen. De centrale verdediger stond met een flinke inschattingsfout aan de basis van de Engelse openingstreffer, en wist zich ook in het restant van de wedstrijd niet echt te herpakken.
Veerle Buurman – 6,5: de pas negentienjarige Buurman oogde net als tegen Wales onverschrokken. Helaas voor Oranje moest zij al na één helft spelen de wedstrijd staken. Hoogstwaarschijnlijk vanwege de blessure die ze in het eerste bedrijf opliep.
Esmee Brugts – 5: liep er een beetje verloren bij. Dat zag ook Jonker, want na 45 minuten bleef Brugts achter in de kleedkamer. Tekenend voor haar optreden was de vrij opmerkelijke dribbel die ze na een halfuur spelen inzette in haar eigen strafschopgebied.
Victoria Pelova – 5,5: gaf alles wat ze had, maar vergat aan de bal vaak de juiste keuzes te maken. Dat zorgde ervoor dat Oranje op de momenten van grote Engelse druk niet naar adem wist te happen. Ook kreeg ze kort na rust een aardige kans op de aansluitingstreffer, maar die verzuimde ze te verzilveren.
Jackie Groenen – 6,5: aan Groenen heeft het niet gelegen. De middenvelder was bedrijvig als altijd, gaf in tegenstelling tot veel van haar andere teamgenoten wél vaak de bal aan een teamgenoot.
Wieke Kaptein – 5,5: wat voor Pelova geldt, gaat eigenlijk ook op voor Kaptein. Duidelijk is dat het middenveld van Oranje echt gebukt ging onder het gemis van de niet volledig fitte Danielle van de Donk.
Chasity Grant - 4,5: kreeg vanwege de afwezigheid van Van de Donk de kans van Jonker. De rappe rechtsbuiten zorgde met haar diepte in eerste instantie nog wel voor dreiging, maar te vaak ontbrak het aan een goed vervolg.
Vivianne Miedema - 6: waar de topspits tegen Wales nog schitterde met haar honderdste interlanddoelpunt, speelde ze tegen Engeland eigenlijk een onzichtbare wedstrijd. Oranje kwam vooral voor rust nauwelijks op de Engelse helft, waardoor Miedema geen rol van betekenis speelde.
Jill Roord - 5: over onzichtbaar gesproken. Roord loste nog wel het eerste Nederlandse schot, maar zakte daarna ver terug. Na 45 minuten spelen haalde Jonker haar al naar de kant.
Invallers
Sherida Spitse - 6: kwam na 45 minuten spelen in de ploeg voor Buurman. Met haar traptechniek zorgde de aanvoerder nog voor wat Nederlands gevaar.
Lineth Beerensteyn - 5,5: kwam na 45 minuten spelen in de ploeg voor Roord, maar kwam net als haar voorganger niet echt in het spel voor.
Caitlin Dijkstra - 6,5: kwam na 45 minuten spelen in de ploeg voor Brugts. De verdediger speelde verdienstelijk, maar droeg ook niet echt bij aan herstel.
Danielle van de Donk - x: kwam na 65 minuten spelen in de ploeg voor Miedema, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Damaris Egurola - x: kwam na 85 minuten spelen in de ploeg voor Groenen, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Bondscoach
Andries Jonker – 5,5: het was logisch dat Jonker zijn elftal (op Van de Donk na) liet staan. Wales werd in de openingswedstrijd immers overtuigend verslagen. Maar Engeland is echt andere koek. De vraag is dan ook: valt dit verlies hem aan te rekenen? Wel had Oranje echt beter voorbereid moeten zijn op de kwaliteiten van Hemp, die linksvoorin keer op keer gevaar kon stichten.