Fan van Oranje
Nieuws

Winnaarsmachine Weghorst bezorgt Oranje zege tegen Polen

 

Wout Weghorst werd zondag de held van Oranje door in de 81e minuut de winnende 2-1 tegen Polen te maken. De invaller had slechts twee minuten en één balcontact nodig om Oranje aan de zege te helpen. Weghorst heeft een indrukwekkende staat van dienst als supersub op grote toernooien. Van de acht keer dat hij op een EK of WK op doel schoot, was het vier keer raak. Zijn doelpunt tegen Polen was bovendien al zijn derde op rij als invaller.

Zijn ploeggenoten hebben groot respect voor Weghorst. "Wout heeft allang bewezen dat afmaken zijn specialiteit is", zei Wijnaldum. "Hij doet het iedere keer weer." Bondscoach Ronald Koeman haalde Weghorst er bewust in omdat "hij met zijn fysieke kracht, agressiviteit en adrenaline iets extra's brengt dat we nodig hadden."

Weghorst compenseert een eventueel gebrek aan talent met een niet te evenaren inzet en bezetenheid. "Op trainingen wil hij alles winnen", aldus Wijnaldum. "Als er iets te winnen valt, dan wil hij winnen. Hij zet ons daarmee op scherp, iedere keer weer." Dankzij zijn winnersmentaliteit werd Weghorst de gevierde man tegen Polen.