Fan van Oranje
Nieuws

Valentijn Driessen heel positief over Jerdy Schouten

Valentijn Driessen van De Telegraaf heeft genoten van het spel van middenvelder Jerdy Schouten. Hij zag in het spel van Schouten het spel terug van Sergio Busquets in zijn beste jaren.
In zijn column in de ochtendkrant noemt hij eerst drie spelers die een beetje uit de toon vielen en dat waren volgens hem Memphis Depay, Joey Veerman en Xavi Simons. "De Volendammer (Veerman, red.) was voor zijn doen ongekend slordig in de passing terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde", schrijft hij. Door de blessures van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners kreeg de 27-jarige rechtspoot, die op zijn 21ste nog op amateurbasis bij Telstar speelde, de kans op het middenveld.

Jerdy Schouten2

Het is wel een grote vergelijking voor Schouten om vergeleken te worden met Sergio Busquets want Schouten speelde pas zijn eerste wedstrijd op een groot toernooi. Busquets vormde jarenlang samen met zijn landgenoten Andrés Iniesta en Xavi het middenveld bij Barcelona en Spanje en pakte prijs na prijs. Momenteel speelt hij bij Inter Miami CF waar dus ook Leonel Messi en Luis Suarez spelen.

Niet alleen over Schouten was Driessen erg positief. De absolute uitblinker was volgens de journalist Cody Gakpo. "In de eerste zestig minuten speelde Oranje zoals Nederland graag ziet. Met Gakpo als uitblinker had Oranje bijna volledige controle, nam het initiatief, speelde het dominant, aanvallend aan de bal met een grote variatie aan aanvalsopzetten. Korte combinaties werden afgewisseld met af en toe de lange bal."