Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman tevreden over Oranje

Het Nederlands elftal heeft de oefencampagne voor EURO 2024 overtuigend afgesloten. Oranje heeft de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland gewonnen met 4-0. Virgil van Dijk, Xavi Simons, Memphis Depay en Ronald Koeman zijn tevreden met de blessures van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners.

Of de voorbereiding met twee overwinningen op Canada en IJsland goed is gegaan? Nee, dat is het niet zegt Van Dijk. Teun (Koopmeiners, red.) heeft een blessure. Dat vind ik jammer. De aanvoerder zei tegen de NOS dat het misschien meevalt.

De aanvoerder was tevreden met het resultaat tegen IJsland. We zijn al een week samen en weten hoe we willen werken. We moeten dat ook op het veld laten zien. Dat ging goed de laatste wedstrijden. We helpen elkaar. Iedereen heeft dat kwartje goed gelegd. We zijn blij in Duitsland. Ik hoop dat we daar iets moois kunnen neerzetten.

Frenkie de Jong is er niet bij op het EK. De speler van Barcelona heeft nog te veel pijn aan zijn enkel. Ronald Koeman zei dat hij niet mee kan met het Nederlands elftal. Hij is de komende drie weken niet fit genoeg om te spelen. Het is niet goed voor hem als ik hem erbij hou.

Het wegvallen van De Jong en de blessure van Koopmeiners is slecht nieuws voor Koeman. Het is jammer dat Teun vanavond niet kan spelen. Teun is een speler die in Oranje kan schitteren na een goed seizoen. Of de blessures komen door de drukke voetbalkalender? Ja, dat denk ik wel. Polen heeft er ook last van. Morgen verwachten we een uitslag over Koopmeiners, maar ik heb mijn twijfels of hij mee kan.

Koeman was blij met de oefenzege op IJsland. “We hebben goed gespeeld. We hebben ook mindere fases gehad, maar we hebben vooral veel goede dingen laten zien. Een paar goede aanvallen. We gaan met een goed gevoel naar Duitsland, ondanks de problemen met Frenkie en Teun.

Xavi Simons voelde zich ook goed. De speler van RB Leipzig maakte zijn eerste doelpunt tegen IJsland. Simons “Ik vind het heel belangrijk dat je hier goed presteert en ik ben trots dat ik hier sta. Het team is het belangrijkste. Het voelt goed samen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. We gaan ervoor naar Duitsland.

Simons reageerde ook op het ontbreken van Frenkie de Jong. Dat is jammer. Simons zegt dat Frenkie een belangrijke speler is. Ik hoop dat hij snel weer beter is en snel weer op het veld staat. We zullen hem missen, maar we zullen ook onze best doen in Duitsland.

Het was ook Memphis Depay die reageerde op het wegvallen van Frenkie de Jong. Het is erg voor het team, maar vooral voor Frenkie zelf. Hij weet dat dit hard voor hem is. Dit geldt ook voor mij. We houden veel van hem, ook al is hij belangrijk voor ons. We hebben veel goede spelers, maar Frenkie zorgt voor rust en kwaliteit. Maar hij heeft nog veel werk te doen en moet verstandige keuzes maken. Maar het is jammer dat hij niet meegaat.

De aanvalsleider van Oranje lijkt zich goed te voelen. Ik voel me goed en fit bij Oranje. Het is goed om te zien dat het EK nu ook bij het publiek leeft. We vinden het belangrijk dat het land achter ons staat. Dat maakt je vertrouwen. We hebben een team met veel dreiging en veel wapens. We gaan met een goed gevoel naar Duitsland, nu moeten we het laten zien.