Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman is blij met Wout Weghorst

Ronald Koeman is verheugd met de reactie die Wout Weghorst heeft gegeven na de bekendmaking dat hij geen eerste spits is van Oranje. De bondscoach heeft aangegeven dat Weghorst, zowel op als buiten het veld, de juiste mentaliteit toonde.

Tijdens het eerste deel van de openingswedstrijd tegen Polen koos Koeman voor Memphis Depay in de spits, waardoor Weghorst op de bank moest plaatsnemen. Dat was een flinke klap voor de aanvaller. Ik heb met Wout gesproken en hem uitgelegd welke kansen hij had. Als we een invaller nodig hebben, zal hij het veld op komen. Hij was zich er wel een beetje van bewust, maar hij werkt hard en toont de juiste mentaliteit.
Screenshot_20240616_081654_Instagram

Op de persconferentie heeft Koeman aangegeven dat Memphis een spits is die veel in de bal komt. In dat geval hoop je dat hij sterk is en er mensen om hem heen zijn die hem kunnen helpen. We hebben er maar twee of drie keer goed op geanticipeerd. Weghorst toont dan wel een zekere agressie en is kopsterk met voorzetten.

Weghorst maakte uiteindelijk de winnende treffer voor Nederland tegen Polen. Hij krijgt een moment en schiet hem met links binnen. Elk team heeft de Nederlandse en Engelse kwaliteiten nodig om het spel beter te maken. Is het mogelijk dat Koeman Weghorst uitsluitend als een pinchhitter beschouwt? Het is niet mogelijk dat Weghorst ook zal starten. Wij bekijken alleen wat het beste is voor het team, niet voor de speler.