Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman gaat basis waarschijnlijk weer wijzigen.

Bondscoach Ronald Koeman lijkt zijn basis voor de halve finale tegen Engeland te gaan wijzigen. Hij zal niet veel wijzigen maar naar verwachting zal Donyell Malen de plaats van Steven Bergwijn innemen aan de rechterkant. Bergwijn startte zowel in de achtste finales als in de kwartfinales, maar werd telkenmale in de rust gewisseld.

Uiteraard zal Bart Verbruggen “gewoon” onder de lat plaatsnemen met voor zich Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Een optie die Koeman kon overwegen was om in plaats van Nathan Aké de snelle Mickey van de Ven op te stellen in verband met de snelle Bukayo Saka aan Engelse kant.

Op het middenveld zullen dan wederom Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders gaan spelen met op “10” dan weer Xavi Simons.
Voorin zullen dan op de flanken Donyell Malen en Cody Gakpo spelen en in de punt Memphis Depay.

Koeman ziet geen enkele reden om Depay uit de basis te halen of op een andere positie neer te zetten, rondom een diepe spits als bijvoorbeeld Wout Weghorst. “In principe starten ze niet samen. Gaandeweg een wedstrijd samen kan wel”, Zei de bondscoach eerder deze week. Dankzij een sterke invalbeurt van Weghorst slaagde Oranje er tegen Turkije in om een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning.

Engeland lijkt vast te houden aan de opstelling van de kwartfinale. The Sun denkt te weten dat Gareth Southgate kiest voor dezelfde namen als tegen Zwitserland. Dat betekent onder meer dat Kieran Trippier blijft staan als linksback, ondanks dat Britse media er eerder nog rekening mee hielden dat Luke Shaw een kans zou krijgen in de halve finale.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons. Reijnders; Malen, Depay en Gakpo

Vermoedelijke opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier; Bellingham, Foden; Kane.