Fan van Oranje
Nieuws

Ronald Koeman blijft bondscoach tot en met WK 2026

Bondscoach Ronald Koeman blijft tot en met het WK van 2026 bondscoach van het Nederlands elftal. Koeman heeft zich maandagmiddag in gesprek met De Telegraaf duidelijk uitgesproken over zijn toekomst aan het roer bij Oranje. “Zoals het nu is wel”, reageerde hij instemmend op de vraag of hij nog twee jaar door wil. “Volgens mij kunnen ze al niet meer van me af.”
Ronad Koeman 2

Koeman verwees daarmee naar een mogelijk evaluatiemoment bij een tegenvallend EK. Als Oranje in de achtste finale of eerder gestrand zou zijn, had de KNVB de mogelijkheid gehad om tussentijds afscheid te nemen van Koeman. De contractuele samenwerking loopt nu gewoon door tot en met het WK in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

De gezondheidsproblemen van zijn vrouw Bartina vormen vooralsnog evenmin een obstakel om voortijdig te willen stoppen. “De gezondheid van mijn vrouw is oké. Ze heeft wel behandelingen, maar dat is geen reden om te stoppen als trainer.”

Koeman staat met het Nederlands elftal inmiddels in de halve finale van het EK in Duitsland. Daarin is woensdag Engeland de tegenstander. Het moet raar lopen wil de KNVB na dit toernooi van de bondscoach af willen. De voetbalbond kan in ieder geval geen gebruik meer maken van de clausule.