Fan van Oranje
Nieuws

Internationale pers over Oranje

Uiteraard keek heel Europa gisteren mee met de wedstrijd van Oranje tegen de Polen. De algemene conclusie was dat Oranje goed speelde alleen teveel kansen nodig had om tot scoren te komen. Men was complimenteus over Wout Weghorst en vooral over Nathan Aké maar men was minder te spreken over het optreden van Denzel Dumfries.
Het veldspel van Nederland werd in België met bewondering bekeken. 'Moeizaam, maar verdiend. Sporza heeft gemeld dat het Nederlandse vertrouwen als vanouds torenhoog was, maar dat een inefficiënt Oranje in een mindere tweede helft wel door een bevrijdend balcontact van Wout Weghorst won. Dit bericht toonde aan waar het gevaar vandaan kwam: 'Veel ging over de linkerflank, het zag er allemaal best goed uit. De opluchting was groot na de overwinning.'

De gewezen Bundesliga-spits die in de slotfase de volledige verdiende overwinning voor Oranje verzorgde, met zijn speelsheid soms wat overdreef, plaatst Sportschau er wel een kritische noot bij. Het is een genoegen voor Kicker om de Nederlandse veerkracht te zien. Oranje begon goed, kreeg toch een goal tegen, maar liet zich niet uit het veld slaan. De ploeg was bovenliggend gebleven.
In The Athletic bespraken we de moeilijke relatie tussen de Hollandse School en targetmen. Memphis Depay toonde aan waarom hij zo'n frustrerende voetballer is, het is moeilijk om te pleiten dat hij nu een betere voetballer is dan tien jaar geleden.  Er waren geen van zijn vier doelpogingen tussen de palen. Op die manier kwam Weghorst erin. De Nederlanders produceren veel spitsen, en het fijne is dat ze zich er altijd een beetje voor lijken te schamen.

 

The Guardian heeft gemeld dat de goals geen wereldgoals waren, maar dat ze van groot belang kunnen zijn voor Oranje. Ronald Koeman heeft Jeremie Frimpong en Weghorst in de ploeg gebracht, net toen Nederland een beetje ideeloos leek. De Frimpong-speler scoorde onmiddellijk bijna, maar Weghorst maakte het wel af.

MARCA ziet dat Weghorst de Poolse muur aan het slopen is. Om de eerste verrassing van het toernooi te voorkomen, waren er wissels nodig. Oranje wilde Polen vanaf de aftrap overrompelen en dat is ook gelukt. Ze moesten diep gaan, maar kregen uiteindelijk wat ze wilden.'

AS heeft een hoofdrol voor Gakpo. Wanneer hij het oranje (maar vandaag zeeblauwe) shirt met de leeuw aantrekt, verandert hij in Gakpinho, zijn goal kwam door Nathan Aké, die altijd een tien krijgt, verdedigend én aanvallend. '

De Gazzetta dello Sport heeft gemeld dat een taai Pools team met 2-1 van een dominant, spilzuchtig Nederland heeft verloren. De overwinning kwam verdiend tot stand, maar het was te moeizaam, gezien het feit dat Bart Verbruggen op het einde nog redding moest brengen. In de Corriere dello Sport werd de rol van Weghorst op het vorige WK nog eens besproken. Dit zal niet veel mensen hebben gedacht, maar de man van de ruzie met Lionel Messi had nu in zijn eentje de hoofdrol.

Nathan Aké kreeg van L'Équipe (uiteraard) geen tien, maar was wel de best beoordeelde Oranjeklant met een 8. Het Franse blad schrijft dat de speler alles heeft gedaan, van de eerste tot en met de tweede minuut, en verdedigend. Het regende onvoldoendes bij Polen zeven stuks en bij Nederland zes. Men gaf Memphis Depay en Xavi Simons een vier maar Denzel Dumfries kreeg zelfs een drie.