Fan van Oranje
Nieuws

Foute voorpagina AD gaat viraal op dag van Nederland - Engeland

Het Algemeen Dagblad komt woensdag, op de dag van Nederland - Engeland in de halve finale van het EK, met een opvallende voorpagina van het sportkatern. De krant heeft zich laten inspireren door grote Engelse tabloids en een zogeheten 'foute' voorpagina samengesteld, met woordspelingen, zoals deze in de Engelse kranten dagelijks te zien is.

Schermopname _435_

Woordgrappen en koppen met koeienletters ontbreken niet. Bij een foto van aanvaller Cody Gakpo en (een op de grond liggende) Harry Kane staat: "Dit saaie Engeland is Kane probleem. Want vandaag is het CODY ORANJE in Dortmund."

Ook andere details op de voorpagina zijn duidelijk geïnspireerd door de Britse tabloids. Zo staat bovenaan de pagina: 'Nummer 1 sporttabloid van Nederland'. Via X bedankt het Algemeen Dagblad de collega’s uit Engeland voor de inspiratie.

"Beste collega's van @TheSun, @MailOnline and @DailyMirror. Jullie hebben ons geïnspireerd om de voorpagina van onze sportsectie op te maken in de tabloidstijl. Geniet ervan en een prachtige wedstrijd gewenst!”, schrijft het dagblad in het Engels.