Fan van Oranje
Nieuws

Fans van Oranje gaan record vestigen in Dortmund: grootste fanmars tot nu toe verwacht

De politie in Dortmund denkt dat de Oranjefans woensdag een record gaan vestigen met de grootste fanwalk tot nu toe. Eerder gaf de KNVB al aan dat er om en nabij de 75.000 Nederlandse fans aanwezig zullen zijn in de Duitse stad, daar waar het Nederlands elftal zich vanaf 21.00 uur kan gaan plaatsen voor de finale van het EK als men wint van Engeland.  

Naast dat de politie denkt dat de Oranjefans woensdag een record gaan vestigen, verwacht het ook dat de mars behoorlijk wat tijd in beslag gaat nemen. "En de fanwalk zal wat tijd vergen, omdat zij niet altijd rechtdoor lopen", vertelt een woordvoerder, opgetekend door het persbureau ANP. "Ze springen van links naar rechts en dwars door de straten, dus Oranjesupporters maken meer meters." Eerder dit EK waren er al eens 50.000 Albanezen in Dortmund, al namen die niet allemaal deel aan de fanwalk. Aan een mars voor het Duitse nationale elftal deden 25.000 supporters mee. Velen denken dat er vandaag minimaal 75.000 fans van het Nederlamnfs elftal aansluiten in de fanwalk.

Hoe veel van de 75.000 Oranjefans woensdag deel zullen nemen aan de mars, is volgens de KNVB nog niet te zeggen. De fanwalk begint om 16.30 uur vanaf de Kelppingstrasse en gaat langs het Westfalenpark richting het stadion. De fanwalk is liove te bekijken via SBS 6.