Fan van Oranje
Nieuws

Een lach op het gezicht van Mickey van de Ven

Pascal Kamperman de ESPN watcher van het Nederlands elftal bracht maandagmorgen een lach op het gezicht van verdediger Mickey van de Ven. Kamperman stelde een hele mooie vraag aan v.d. Ven die het woensdag met Oranje dus opneemt tegen Engeland, het land waar v.d. Ven actief is.  
Micky-van-de-Ven-salaris-tottenham-hotspur

Tot dusver heeft Van de Ven geen basisplek tijdens het EK in Duitsland. Koeman liet hem wel vier keer invallen. De international heeft geen problemen met zijn plek op de bank. “Ik denk dat je, als je geen basisspeler bent, nog steeds een vaste waarde kan zijn. Natuurlijk wil iedereen een basisplaats, maar de rol die ik nu krijg is als wisselspeler. Dan is het aan mij om te laten zien dat ik als invaller mijn steentje kan bijdragen”, aldus de verdediger van Tottenham Hotspur tijdens de persconferentie.

Van de Ven beseft dat hij bij Oranje te maken heeft met flinke concurrentie. “Als je bij mijn kant kijkt, zie je natuurlijk Virgil van Dijk en Nathan Aké en dat zijn natuurlijk twee fantastische verdedigers bij hun club en die doen het dit toernooi ook uitstekend.” Desondanks toont de verdediger zijn klasse tijdens het EK, zo voorkwam hij als invaller tegen Turkije (2-1 winst) een late gelijkmaker door de bal voor de lijn weg te halen. “Het is in sommige situaties lastig in te vallen, maar het is gewoon wat de trainer van je vraagt en dat moet je gewoon doen. Je bent natuurlijk gefocust dat je erin moet komen, op de bank al.”

Woensdag neemt Oranje het om 21.00 uur in de halve finale op tegen Engeland. Bukayo Saka, waar Van de Ven afgelopen seizoen al tweemaal tegen speelde, speelt als rechtsbuiten tegen Engeland. “Of ik denk dat ik start? Dat is aan de bondscoach. Daar kan ik natuurlijk weinig over zeggen”, aldus de verdediger.

Kamperman wilde vervolgens weten wie er sneller is: Van de Ven of Saka? De verdediger kon die vraag waarderen. “Mooie vraag”, klonk het. “Dat is lastig te zeggen”, vervolgde Van de Ven. “Als je de data gaat kijken, heb je je antwoord denk ik al. Het is altijd zoiets om over jezelf te zeggen”, antwoordde hij. Ploeggenoot Cody Gakpo Cody was een stuk duidelijker: “Hij (Van de Ven, red.) is sneller. Micky is de snelste speler ooit in de Premier League.”

Noa Vahle wilde vervolgens weten of Van de Ven met zijn snelheid niet de ideale linksback is om Saka af te stoppen. “Hij is natuurlijk een hele goede voetballer en heeft zeker ook snelheid. Maar Nathan en Virgil hebben ook veel snelheid en ik weet zeker dat die twee hem ook gewoon kunnen uitschakelen. Of jullie vinden dat ik moet spelen, dat is aan jullie, maar het is natuurlijk aan de bondscoach.”