Fan van Oranje
Nieuws

Dick Advocaat heeft vertrouwen in Depay en Veerman

Dick Advocaat is optimistisch over de toekomst van Oranje op het EK. De oud-bondscoach zag het Nederlands elftal goed spelen en is van mening dat Memphis Depay en Joey Veerman zich nog op een goede manier zullen laten zien.

De wedstrijd van Oranje tegen Polen kon Advocaat wel bekoren. De eerste zestig minuten waren uitstekend, bijna zeventig procent balbezit. Dan kun je het hebben over Polen, maar ja, Polen heeft de laatste acht wedstrijden niet verloren. Het is van het grootste belang dat je die eerste wedstrijd wint. De bondscoach zegt tegen Wilfred Genee dat het geloof er is en het idee dat we er met zijn allen een goede wedstrijd van gaan maken.
Memphis wordt door veel Nederlanders gezien als de man die het voor Nederland moet gaan doen, maar dat is nog niet echt gelukt tegen Polen. Advocaat predikt dat de fans geduldig moeten zijn met de spits. Het lijkt me dat Memphis veel beter kan. Dit zal hij ook tijdens het toernooi laten zien. Hij heeft goed gespeeld, maar er kwam weinig uit qua dreiging. Ik heb er een goed gevoel bij.
Veerman kreeg ook kritiek vanwege zijn spel na de wedstrijd. Advocaat was van mening dat dit niet altijd nodig was, aangezien hij de PSV-middenvelder niet eens zo slecht vond spelen. "Hij wachtte veel te lang, maar ik vond hem niet overdreven slecht hoor. Dit klopt niet, want bijna iedere bal komt aan, ook tegen Polen. Zonder hem heb je heel weinig creativiteit, dus die moet je gewoon laten staan."