Fan van Oranje
Nieuws

De Engelsen kijken met angst naar confrontatie met Oranje

nedeng

In Engeland is men ontevreden over het feit dat The Three Lions het in de halve finale van het EK moeten opnemen tegen het Nederlands elftal. Hoewel de Engelse pers ziet dat Nederland niet in topvorm is, wordt er gesproken over de ‘zwaarst mogelijke tegenstander' en ‘the biggest test yet’. Op woensdag zal Nederland om 21.00 uur tegen de ploeg van bondscoach Gareth Southgate spelen.

The Athletic ziet overeenkomsten tussen beide landen. Volgens de krant is er een weinig overtuigend toernooiverloop, een bondscoach waar weinigen tevreden mee zijn, een paar comebackzeges en het gevoel dat je alleen zover bent gekomen door aan de goede kant van het schema te zitten. "Maar toch staan ze er, voor het eerst sinds 2004. Tegen Turkije toonden ze spirit en vertrouwden ze op tactische snufjes van Ronald Koeman." Volgens het medium is de halve finale onvoorspelbaar en noemt men het zelfs ‘too close to call’.

De Daily Mail ziet dat Nederland een sterke verdediging heeft met Virgil van Dijk en Nathan Aké. "Gecomplementeerd Memphis Depay en Cody Gakpo voorin." Bovendien weet de krant dat Oranje de geschiedenis mee heeft. "De Nederlanders verloren slechts één keer van de Engelsen in competitieve wedstrijden." Toch ziet het medium dat dit Nederlands elftal niet de beste ploeg ooit heeft en noemt het een ‘vrij gewoon Oranje’. "Maar Ronald Koemans team heeft een vechterskwaliteit en weigert om een verliespartij te accepteren. Daar varen zij goed bij, en bovendien zijn zij gerechtigd in het denken dat Engeland ook geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten dit toernooi." De Engelsen wonnen zaterdag na strafschoppen de kwartfinale van Zwitserland (1-1).

The Daily Express noemt de halve finale the biggest test yet en ook talkSPORT heeft het over de 'zwaarst mogelijke tegenstander'. "Maar net als Engeland worstelt Oranje dit EK met zijn vorm. Ze eindigden derde in de poule, onder Frankrijk en Oostenrijk." The Times voegt toe dat Bart Verbruggen het Nederlands elftal in de slotfase tegen Turkije behoedde voor een verlenging, waardoor Nederland woensdag in de halve finale tegen Engeland ‘misschien iets frisser’ is.