Fan van Oranje
Nieuws

ANWB ziet gigantische Oranjefiles: 'Bijzonder, dit komt niet vaak voor'

De ANWB draait woensdag overuren vanwege de gigantische hoeveelheid Oranjefans die per auto naar Dortmund is afgereisd. Een woordvoerder van de Nederlandse Wielrijdersbond vertelt aan VoetbalPrimeur dat dagen als deze zelden tot nooit voorkomen. 

Ongeveer 80.000 Oranjefans reizen woensdag af naar Dortmund, waar Oranje om 21.00 uur gaat spelen tegen Engeland. Veel van hen kiest voor de auto, met gigantische files tot gevolg. "Dit komt niet vaak voor", vertelt een woordvoerder van de ANWB aan VoetbalPrimeur. "Vanochtend om 07.00 uur begonnen ze al."
Schermopname _436_

Maniertjes om het enorme oponthoud te slim af te zijn, zijn er helaas niet meer. "Die files staan er al sinds vanochtend, en die blijven er voorlopig ook nog wel staan. Dus ja, je kan wel later gaan, maar dan mis je al het feestgedruis. Er zullen vast wel wat kleine grensovergangen zijn, maar daar hebben wij geen tips voor."

Ondanks dat het voor de ANWB nu even aanpoten is, leeft ook daar het Oranjegevoel. "Voor ons is dit wel leuk, tussen aanhalingstekens. Je ziet de hele dag bijzondere files staan. Het is wel speciaal."

De belangrijkste files staan momenteel op de A12, tussen Arnhem en Oberhausen. "De A67, van Eindhoven naar de Duitse grens, de A76, van Geleen richting Keulen, en de A77 van Nijmegen richting Duisburg staat ook vast", besluit de woordvoerder. 

Bron: www.voetbalprimeur.nl